Vivid Retro

De term "retro" verwijst naar een stijl die teruggrijpt naar en is geïnspireerd door designelementen uit het verleden, vaak met specifieke verwijzingen naar de stijlen van de jaren 1950, 1960, 1970 en soms de vroege jaren 1980. Een retro woonstijl omvat dus elementen en meubelstukken die een nostalgische knipoog geven naar het design en de esthetiek van een bepaald tijdperk.

vivid retro-woonkamer-plisse-gordijn
vivid retro-woonkamer-plisse-gordijn vivid retro-woonkamer-rolgordijn vivid retro-woonkamer-gordijn vivid retro-woonkamer-jaloezieen vivid retro-woonkamer-inbetweens

Raamdecoratie bij een Vivid Retro interieur

De juiste raamdecoratie draagt bij om een authentieke sfeer te creëren. De materialen en texturen die in de raambekleding worden gebruikt, kunnen warmte en diepte toevoegen aan een ruimte, wat typisch is voor veel retro interieurs. Gordijnen, shutters, en jaloezieën zijn beschikbaar in diverse stijlen, materialen, en afwerkingen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan jouw smaak en voorkeuren.

Gordijnen

Kies voor gordijnen met opvallende patronen zoals geometrische vormen of kleurrijke strepen. Overweeg vitrages met subtiele prints of effen kleuren die passen bij het retro kleurenpalet. Of ga voor colorblocking, waarbij verschillende kleuren worden gecombineerd.

Bekijk product

Shutters

Authentieke houten shutters kunnen een retro gevoel toevoegen aan je ramen. Kies voor een verweerde of geschilderde afwerking om het vintage karakter te versterken.

Bekijk product

Jaloezieën

Houten jaloezieën passen goed bij de natuurlijke materialen die in retro-interieurs worden gebruikt. Kies voor warme houttinten die aansluiten bij de kleuren van het retro kleurenpalet.

Bekijk product

Kenmerken van een Vivid Retro woonstijl

Kleurgebruik

Retrokleuren uit de jaren 60 en 70, zoals avocado groen, mosterdgeel, oranje en bruin, zijn vaak kenmerkend. Pastelkleuren uit de jaren 50 worden soms ook gebruikt.

Meubilair

Retro meubilair kenmerkt zich door eenvoudige en functionele ontwerpen. Denk aan strakke lijnen, taps toelopende poten, en geometrische vormen. Populaire items zijn bijvoorbeeld Eames-stoelen, tulpenstoelen, en meubels met formica-oppervlakken.

Patronen

Drukke prints en geometrische patronen zijn typerend voor de retro stijl. Denk aan bloemenprints, psychedelische ontwerpen en opvallende behangpatronen.

Materialen

Materialen zoals plastic, chroom, glas en hout met fineer werden veel gebruikt in retro design. Ook waren nieuwe materialen zoals formica populair voor meubeloppervlakken.

Accessoires

Iconische retro accessoires omvatten lava lampen, zitzakken, kitscherige beeldjes, en felgekleurde kussens. Ook klokken, telefoons en andere huishoudelijke artikelen uit die tijd kunnen worden gebruikt om een retro sfeer te creëren.

Verlichting

Hanglampen met opvallende vormen en kleuren waren in de retroperiode populair. Booglampen en sputniklampen zijn ook kenmerkende verlichtingskeuzes.

Retro apparatuur

Oude televisies, platenspelers, en andere elektronische apparatuur kunnen een leuke en nostalgische touch toevoegen aan een retro interieur.