Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl, ook bekend als Scandinavian design, is een interieurstijl afkomstig uit de Scandinavische landen, waaronder Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, en IJsland. Het wordt gekenmerkt door een combinatie van eenvoud, functionaliteit, natuurlijke materialen en een helder, licht kleurenpalet. Over het algemeen straalt de Scandinavische woonstijl een kalme, rustige sfeer uit met een focus op comfort en functionaliteit. Het is een populaire stijl wereldwijd vanwege zijn tijdloze en veelzijdige karakter. Inspiratie opdoen voor raamdecoratie in deze stijl?

natural scandinavian-eetkamer-in betweens
natural scandinavian-eetkamer-in betweens natural scandinavian-loungehoek-in betweens natural scandinavian-eetkamer-plisse abachi en houten jaloezieën natural scandinavian-eetkamer-houten jaloezieen

Welke raamdecoratie past bij een Scandinavische woonstijl?

Raamdecoratie speelt een belangrijke rol in de Scandinavische woonstijl. Het levert een belangrijke bijdrage aan de natuurlijke en frisse uitstraling van de ruimte. De volgende producten passen goed in een Scandinavisch interieur.

Shutters

Ontdek hoe shutters jouw huis omtoveren. Met deze sfeermakers regel je zelf het licht en de ambiance in elke kamer. Creëer moeiteloos de perfecte sfeer. Echte houten shutters passen mooi in een Scandinavische woonstijl.

Bekijk product

Jaloezieën

Jaloezieën in natuurlijke materialen passen mooi bij een Scandinavische woonstijl. Het minimalistische design zorgt ervoor dat jaloezieën zich naadloos bij het interieur voegen zonder te overheersen.

Bekijk product

Vouwgordijnen

Met vouwgordijnen kun je echt sfeer creëren in de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een mooie gestructureerde of linnen semi transparante stof voor een Scandinavisch interieur.

Bekijk product

Gordijnen en in-betweens

Gordijnen en in betweens geven de ruimte veel warmte en kleden de woning echt aan. Ze geven beiden een stijlvolle en luxe uitstraling aan de ruimte & passen zo perfect bij de moderne countryside woonstijl.

Bekijk product

Wat kenmerkt de Scandinavische woonstijl?

Licht en luchtig

Een van de belangrijkste kenmerken van Scandinavisch design is het streven naar een lichte en luchtige uitstraling. Witte muren worden vaak gebruikt om natuurlijk licht te maximaliseren en lichte kleuren domineren het interieur.

Natuurlijke materialen

Scandinavisch design maakt veel gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, leer, wol en katoen. Deze materialen voegen warmte en textuur toe aan de ruimte en dragen bij aan een gezellige sfeer.

Eenvoudige vormen

Meubels en decoraties hebben over het algemeen eenvoudige en strakke vormen. Minimalisme is een sleutelkenmerk van de Scandinavische stijl, met de nadruk op functionaliteit en praktisch gebruik.

Functionaliteit

Scandinavisch design staat bekend om zijn functionele benadering van design. Meubels en accessoires moeten niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook praktisch en bruikbaar in het dagelijks leven.

Grafisch design

Grafische prints en patronen worden soms gebruikt als eyecatcher in een overwegend neutraal kleurenpalet. Eenvoudige geometrische vormen en strepen zijn typerend.

Groen

Planten spelen een prominente rol in Scandinavische interieurs. Ze voegen niet alleen een vleugje natuur toe, maar dragen ook bij aan het algemene gevoel van frisheid en welzijn.

Open indeling

Open plattegronden zijn gebruikelijk in Scandinavische woningen. Dit bevordert een gevoel van ruimtelijkheid en maakt het gemakkelijker om natuurlijk licht door de ruimte te laten stromen.

Hygge

De Scandinavische levensfilosofie "hygge" speelt een belangrijke rol in het ontwerp. Hygge verwijst naar een gevoel van gezelligheid, comfort en welzijn. Dit gevoel kun je bereiken door zachte verlichting, warme dekens en comfortabele zitplaatsen.