Mooie raamdecoratie voor de kinderkamer

De kinderslaapkamer is een speciale plek waar verbeelding tot leven komt en waar comfort en speelsheid hand in hand gaan. Gordijnen zijn populair op de kinderkamer. Levendige patronen of thematische ontwerpen kunnen de ruimte opvrolijken en de verbeelding van het kind stimuleren. Ben je op zoek naar raamdecoratie voor de kinderkamer? Wij helpen graag.

kinderkamer-jaloezie-lindehout
kinderkamer-jaloezie-lindehout kinderkamer-jaloezie-lindehout-gordijn enkele plooi kinderkamer-jaloezie-hout-gordijn-dubbele plooi kinderkamer-vouwgordijn kinderkamer 31 (2)

Welke raamdecoratie is geschikt voor de kinderkamer?

Bij het kiezen van raamdecoratie voor de kinderkamer is het belangrijk om aan essentiële zaken te denken. Verduisterende gordijnen kunnen handig zijn als je wilt dat je kind beter slaapt, vooral tijdens de lange zomeravonden of voor de middagdutjes. Anderzijds kunnen lichtdoorlatende stoffen een zachte, uitnodigende sfeer creëren en een gezellige plek bieden voor dagelijkse activiteiten. Veiligheid is eveneens topprioriteit! Zorg ervoor dat de gebruikte materialen voldoen aan de veiligheidsnormen en vermijd koorden die verstikking kunnen veroorzaken. Laat je kind mee beslissen over de keuze van de raamdecoratie, en betrek hen in het proces, zo creëer je een ruimte die comfortabel, veilig en speels is! Door creativiteit & functionaliteit te combineren kun je de kinderslaapkamer zowel magisch als praktisch maken.

Gordijnen

Gordijnen kunnen de kamer goed verduisteren, wat kan helpen bij slaapjes. Of kies voor een lichtdoorlatende stof in combinatie met jaloezieën, voor extra sfeer en gezelligheid.

Bekijk product

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen in transparante stoffen zijn mooi te combineren met overgordijnen en bieden veel privacy en sfeer. Ook zijn vouwgordijnen energiebesparend: in de zomer houdt het vouwgordijn de warmte buiten en in de winter juist binnen. Ideaal voor op de kinderkamer.

Bekijk product

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een goede keuze voor de kinderkamer. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden in kleuren en materiaalsoorten. Ga voor volledig verduisterende stoffen of transparante rolgordijnstoffen. Rolgordijnen zijn makkelijk schoon te maken.

Bekijk product

Plissés

Plissés of plisségordijnen passen mooi op de kinderkamer. Ze zijn geschikt voor bijna elk soort raam, waaronder ook draaikiepramen. Plissés zijn weinig licht doorlatend en zorgen voor een optimaal behoud van het gebruik van het raam.

Bekijk product