Industrieel

Heb je een industriële woonstijl en ben je op zoek naar de juiste raamdecoratie? Een industriële woonstijl is een interieurstijl die zijn oorsprong vindt in industriële omgevingen, zoals fabrieken en magazijnen. Deze stijl heeft zich ontwikkeld tot een populaire esthetiek voor woningen vanwege de unieke combinatie van ruwe, onbewerkte elementen en strakke, functionele ontwerpen. De industriële woonstijl creëert een stoere, eigentijdse uitstraling die geschikt is voor zowel stedelijke lofts als landelijke woningen. Het mixt het verleden met het heden en legt de nadruk op functionaliteit en onconventioneel design. Advies nodig over de raambekleding voor je industriële stijl?

industrial-eetkamer-gordijnen
industrial-eetkamer-gordijnen industrial Industrial-Woonkamer _ Raamdecoratie _ Plissé gordijnen slaapkamer jaloezieën industriele stijl Industrieel met een tikkie gezelligheid; ik laat je graag zien hoe ik mijn huis wil inrichten (1)

Welke raamdecoratie past bij een industrieel interieur?

Industriële ruimtes hebben vaak grote raampartijen, daarom wil je met de raamdecoratie zelf de lichtinval kunnen regelen. Stoere, wat grovere materialen bij de gordijnkeuze kunnen erg mooi aansluiten bij een industrieel interieur. Maar ook shutters of plissés in een donkere kleur.

Shutters

Shutters worden op maat gemaakt, en passen in iedere vorm raam. Bij een industrieel interieur zijn er vaak grote raampartijen, waarbij je zelf de lichtinval wil regelen. Dit gaat eenvoudig met het gebruik van shutters.

Bekijk product

Gordijnen

Gordijnen zijn ideaal voor het creëren van privacy met grote ramen. Of je nu overgordijnen kiest of in betweens, ieder groot raam krijgt zo zijn eigen sfeer.

Bekijk product

Plissés

Plissés geven een warmere uitstraling dan shutters en kleden ieder raam mooi aan. Bij een industrieel interieur zijn er vaak grote raampartijen, waarbij je zelf de lichtinval wil regelen. Dit gaat ideaal met het gebruik van top down button up plissés.

Bekijk product

Kenmerken van een industriële stijl

Ruwe materialen

Industriële interieurs maken vaak gebruik van ruwe en onbewerkte materialen, zoals baksteen, beton, metaal en ruw hout. Deze materialen dragen bij aan een stoere en ongepolijste uitstraling.

Open ruimtes

De nadruk ligt op ruime en open plattegronden, waarbij structurele elementen vaak zichtbaar blijven. Dit weerspiegelt de oorsprong van de stijl in industriële panden met grote open ruimtes.

Metaalwerk

Metalen elementen, zoals stalen balken, buizen en trappen, zijn prominente kenmerken van een industriële woonstijl. Ze voegen een strak en functioneel aspect toe aan het ontwerp.

Grote ramen

Industriële ruimtes hebben vaak grote ramen om natuurlijk licht binnen te laten. Dit draagt bij aan een heldere en ruimtelijke sfeer.

Zichtbare leidingen en buizen

In plaats van leidingen en buizen te verbergen, worden ze vaak blootgesteld en kunnen ze zelfs een decoratief element vormen. Dit draagt bij aan het rauwe, industriële karakter van de ruimte. 

Vintage en gerecyclede items

Industriële woonstijlen omarmen vaak vintage en gerecyclede meubels en accessoires. Oude fabriekslampen, industriële krukken en oude opslagcontainers kunnen bijdragen aan de unieke uitstraling.

Contrastrijke kleuren

Een industrieel kleurenpalet omvat vaak neutrale tinten zoals grijs, zwart, wit en bruin. Contrasten tussen donkere en lichte kleuren dragen bij aan de visuele aantrekkingskracht.