Eclectic Boho

Een eclectische bohemian woonstijl, ook wel bekend als boho-eclectisch, is een interieurstijl die wordt gekenmerkt door een mix van verschillende kleuren, patronen, texturen en culturele invloeden. Deze stijl is vaak creatief, levendig en nonchalant, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke expressie en een ontspannen sfeer. De bohemian woonstijl nodigt uit tot creativiteit en zelfexpressie, waarbij de bewoners de vrijheid hebben om unieke stukken te combineren en een persoonlijke, artistieke ruimte te creëren. Het resultaat is vaak een levendige en inspirerende omgeving die de eigen smaak en levensstijl weerspiegelt.

eclectic boho-woonkamer-bamboe rolgordijn
eclectic boho-woonkamer-bamboe rolgordijn eclectic-woonkamer-enkele plooi gordijn boho-woonkamer-gordijn enkele plooi eclectic boho-slaapkamer-in between gordijn ecelectic

Kies deze producten bij een bohemian woonstijl

De bohemian woonstijl nodigt uit tot creativiteit en zelfexpressie, waarbij de bewoners de vrijheid hebben om unieke stukken te combineren en een persoonlijke, artistieke ruimte te creëren. Het resultaat is vaak een levendige en inspirerende omgeving die de eigen smaak en levensstijl weerspiegelt.

Jaloezieën & Shutters

Beide producten kunnen hier gekozen worden zolang er gekozen word voor houttinten, om zo de natuurlijke stijl te benadrukken.

Bekijk product

Vouwgordijnen

Door het gebruik van vouwgordijnen in rijkere structuur stoffen, creëer je een nonchalante sfeer in je huis, die je doet denken aan een sfeervol huis op Ibiza.

Bekijk product

Gordijnen en in-betweens

Gordijnen en in betweens geven de ruimte veel warmte en kleden de woning echt aan. Ze geven beiden een stijlvolle en luxe uitstraling aan de ruimte & passen zo perfect bij de bohemian woonstijl.

Bekijk product

Kenmerken van een bohemian interieur

Kleurrijk palet

Bohemian interieurs maken vaak gebruik van rijke, levendige kleuren zoals rood, paars, oranje, groen en blauw. Deze kleuren worden gecombineerd om een energieke en levendige sfeer te creëren.

Patronen en prints

Verschillende patronen en prints worden moeiteloos gecombineerd, zoals etnische prints, bloemenmotieven, geometrische vormen en vintage stoffen. Het doel is om een gevoel van eclectische diversiteit te bereiken.

Textuurrijke materialen

Verschillende texturen spelen een belangrijke rol, met gebruik van materialen zoals katoen, zijde, wol, leer, rieten, en macramé. Deze voegen diepte en tactiliteit toe aan de ruimte.

Ontspanning & Comfort

Bohemian interieurs stralen een informele en ontspannen sfeer uit. Comfortabele zitplaatsen, zoals grote kussens en zitzakken, worden vaak gebruikt. 

Wereldse invloeden

Culturele invloeden van over de hele wereld worden geïntegreerd, waaronder items zoals Oosterse tapijten, Afrikaanse kunst, Aziatische ornamenten en meer. Dit creëert een werelds en avontuurlijk gevoel.

Overvloed aan kunst en decor

De muren zijn vaak versierd met kunst, wandtapijten, spiegels en andere decoratieve elementen. Galerijmuren met diverse kunstwerken zijn gebruikelijk.

Natuurlijke elementen

Het binnenhalen van de natuur blijft belangrijk. Planten en bloemen dragen bij aan een frisse en levendige sfeer, waardoor de ruimte zijn landelijke karakter behoudt.

DIY elementen

Handgemaakte, zelfgemaakte items en ambachtelijke elementen voegen een persoonlijk tintje toe aan de ruimte. Dit kan variëren van zelfgemaakte kunstwerken tot met de hand geweven textiel.